Cukrová trstina je vďaka svojim prirodzeným vlastnostiam ako odolnosť a pevnosť, ideálnym prírodným materiálom na výrobu ekologických riadov a menu boxov.

Pri výrobe cukru z cukrovej trstiny vzniká odpadový materiál (zvyškové vlákna cukrovej trstiny), ktorý nemal žiadne ďalšie využitie a sa vo väčšine prípadov sa vyhadzoval alebo pálil. A práve z tejto odpadovej biomasy sa vyrába jednorazový riad, gastro obaly a menu boxy, ktoré predstavujú čisto prírodný produkt. Po použití sú 100% kompostovateľné. Sú vyrobené z obnoviteľných zdrojov a preto sú šetrné k životnému prostrediu.

Z nadrobno nasekaných vlákien cukrovej trstiny sa pripraví tzv. celulózová kaša, ktorá sa následne pod veľkým tlakom a pri vysokej teplote lisuje do finálne podoby.

Vyrobené obaly a nádoby už netreba nijako ošetrovať, impregnovať či poťahovať umelými látkami. Vďaka prirodzeným vlastnostiam použitého materiálu je riad z cukrovej trstiny mimoriadne pevný, tvarovo stály, odolný voči mastnote a vysokým teplotám. Jedlo v ňom možno mraziť alebo zohrievať (odolnosť voči teplotám do 200°C ).

Okrem atraktívneho vzhľadu je jednorazový riad z cukrovej trstiny ľahký a dobre sa s ním manipuluje. Jeho povrch je dostatočne odolný, preto v ňom možno servírované jedlo napríklad krájať.

Výrobky z cukrovej trstiny sú výlučne prírodné, plne kompostovateľné produkty. Kompostovateľnosť je v súlade s normou DIN EN 13432, čo znamená, že sa v priemyselnej kompostárni rozložia do 90 dní.