Ekologické obaly: Obal na jedlo sa stal nositeľom zodpovednosti gastro prevádzok

Pandemické opatrenia súvisiace s ochorením covid-19 spôsobili značné obmedzenia v gastro sektore, čo si vyžiadalo zmenu prístupu takmer všetkých stravovacích zariadení. Jediným spôsobom ako zachrániť prevádzku je prechod na výdaj balenej stravy a donášku. Obal na jedlo sa tak stáva nositeľom mena prevádzky a okrem samotného pokrmu ostal dočasne jediným prepojením so zákazníkom.

Foto: Norma Mortenson, Pexels

Ekológia je v týchto časoch vytlačená do úzadia

Dobrou správou je, že vďaka tomu, že inovácie materiálov idú väčšinou ruka v ruke s inováciami technických riešení, môžu práve ekologické obaly pomôcť prevádzkam udržať si svoju klientelu. Na základe dlhoročných skúseností v Bionele vieme, že prioritou majiteľov gastro prevádzok je dostať jedlo k zákazníkovi nielen rýchlo, ale aj bezpečne, bez toho aby sa vylialo alebo inak znehodnotilo. Takisto je výhodou, ak sa do obalu môže jedlo naservírovať tak, aby sa jeho jednotlivé zložky medzi sebou nepremiešali. V neposlednom rade sa s obalom musí dobre pracovať, mal by byť jednoducho uzatvárateľný a stohovateľný, aby šetril miesto.

V Bionele myslíme aj na prevádzky, ktoré uvažujú o prechode na ekologické obaly a potrebujú dobré riešenie za čo najprijateľnejšiu cenu. Zaradili sme do ponuky sadu gastro obalov, ktorá obsahuje obal pre polievku, hlavné jedlo a prílohu a to všetko, vrátane priestrannej papierovej tašky za 0,50 Eur. 

Výber obalu nie je jednoduchá vec

Našim zákazníkom preto ponúkame možnosť obal najskôr vyskúšať. Okrem toho im radi predstavíme všetky varianty a možnosti ekologického balenia, pričom vieme pripraviť komplexnú ponuku ušitú na mieru pre konkrétny typ jedla či prevádzky.

Obaly sú dostupné v rôznych variantoch a prevedeniach. K dispozícii sú jednokomorové a viackomorové obaly, okrúhle aj v klasickom tvare. Výhodou týchto obalov je, že materiál je zvnútra potiahnutý nepriepustnou, no zároveň priedušnou vrstvou fólie, ktorá je vyrobená na rastlinnej báze a je zdravotne nezávadná.

Obaly sú dodávané v bielej farbe alebo v naturálne hnedej. Jedlo naservírované v obaloch z prírodných materiálov navyše vyzerá oveľa estetickejšie ako v kelímkoch z umelej hmoty, hliníka alebo polystyrénu.

Tieto ekologické obaly sú neuveriteľne variabilné. Okrem toho, že ich môžete uzavrieť nepriehľadným vekom s patentovanou technológiou zatvárania, môžete použiť aj priesvitný vrchnák, alebo dokonca tieto obaly zataviť fóliou či papierovým vekom. Ďalšou výhodou je, že vrchnák môže niesť meno prevádzky alebo krátky odkaz zákazníkovi. Používame niekoľko spôsobov brandingu, ale pri vrchnákoch z cukrovej trstiny najkrajšie vynikne razba – či už bezfarebná, alebo s farbou.

Bionela ako prvá priniesla na slovenský trh možnosť ekologického zatavovania jedál

Technológia zatavovania je čoraz obľúbenejšou formou balenia jedál v prevádzkach pre svoju efektivitu, rýchlosť a bezpečnosť pri rozvoze. Sme nesmierne radi, že sa nám ako výhradnému zástupcovi značky Naturesse na Slovensku, podarilo ponúknuť gastro prevádzkam možnosť zatavovať jedlá do 100% ekologických a zdravotne nezávadných obalov a to vrátane fólie.

Ukážka ekologického zatavovania jedál.

Pokiaľ má prevádzka záujem o túto technológiu, v Bionele ponúkame možnosť zapožičať prevádzke zatavovací stroj, aby si personál mohol vyskúšať tento spôsob balenia jedál. Súčasťou ponuky je okrem samotného značkového zatavovacieho stroja aj zaškolenie a servis.

Pokiaľ zákazník už zatavovačku má, dodáme mu matricu na jeho stroj, s ktorou môže zatavovať ekologické obaly. Fólie, ktoré nájdete v našej ponuke sú veľmi dobre odnímateľné, takže sa zákazníkovi s nimi pohodlne manipuluje. Takto zabalené jedlo si možno ohriať v mikrovlnnej rúre priamo v obale, alebo dokonca zamraziť.

Aj v segmente gastro obalov platí, že je lepšie obrátiť sa na overeného dodávateľa

Obaly z ekologických materiálov zaplavujú trh, ale aj tu nájdete kvalitné a nekvalitné produkty. Často sa stretávame s názorom, že zákazníci majú nepríjemnú skúsenosť s eko obalmi – napríklad, že sú tenké, pretekajú, dobre netesnia a podobne. Ekologické materiály majú úplne iné vlastnosti ako plasty. Zároveň, ak výrobca využije naplno ich potenciál, nastaví štandardy výroby, pracuje na certifikácii a inováciách, výsledkom sú spoľahlivé, estetické a plnohodnotné produkty, ktoré sú navyše bezpečné aj pri vyšších teplotách a nezaťažujú životné prostredie

Viac informácií nájdete na www.bionela.eu


Pridaj komentár